Špaldové rohlíčky

Místo klasické bílé mouky jsem použila špaldovou a místo margarínu je v receptu kokosový olej. Výhodou je jemně kokosová chuť rohlíčků, nevýhodou může být výsledný tvar rohlíčků. Počítejte s tím, že kokosový tuk se chová v cukroví jinak, než jste zvyklí v případě margarínu. Rohlíčky v troubě neudrží původní tvar a trochu se rozplácnou.

Ingredience

  • 250 g celozrnné špaldové mouky
  • 90 g mletých mandlí
  • 150 g kokosového oleje
  • Lžíce mletých lněných semínek
  • 50 g třtinového cukru nebo jiného sladidla
  • Vanilkový extrakt nebo lusk
  • Kokosová mouka na obalení (mouku získáme rozemletím strouhaného kokosu)
  • Špetka soli

Postup

Kokosový tuk vyndáme z lednice a necháme jej na topení trochu rozehřát. Nemusí být úplně tekutý, stačí měkký. Lněné semínko umeleme v mlýnku na kávu, zalijeme trochou vody a necháme nabobtnat. Mezi tím si umeleme mandle a třtinový cukr. Všechny suché ingredience smícháme ve větší míse. Přidáme kokosový tuk, vanilkový extrakt a lněné semínko. Důkladně prohněteme, vytvarujeme do dvou bochánků a dáme do lednice na hodinku odpočinout.

Těsto vyndáme z lednice a necháme ho cca 20 minut na kuchyňské lince, aby nám trochu změklo. Troubu předehřejeme na 160 stupňů, na plech si připravíme pečící papír a tvarujeme z těsta rohlíčky. Nám se osvědčilo vyválet dlouhého hada a z něj pak postupně ukrajovat a tvarovat do rohlíčku.

Rohlíčky pečeme cca 15 minut. obalujeme v kokosové mouce

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *