7Ingredience
- 50 g celozrnné jemné mouky špaldové (popř. hladké pohankové)
- 350–370 ml vody
- 35–40 g sušeného rostlinného mléka
- 50 g vlašských ořechů
- 50 g arašídů natural
- 50 g sloupnutých mandlí
- 80 g sušených švestek
- 70 g fíků
- 35 g datlí
- trošku skořice
- hrst půlek arašídových oříšků
- hořká čokoláda na vaření
Postup
Jemnou celozrnnou mouku rozkvedláme ve vodě a dáme vařit za stálého míchání na hustou kašičku. Ještě do teplé a vroucí rozpustíme sušený rostlinný nápoj (např. ovesné mléko od Topnatur). Sušené švestky, fíky a datle nakrájíme najemno. Mandle, vlašské ořechy i arašídy nasekáme nahrubo. Veškeré sušené ovoce i sekaná jádra přidáme do teplé kaše a dobře promícháme. Kaši ovoníme troškou skořice. Z husté kašičky tvoříme lžičkou na plechu na pečící papír hromádky, které lehce rozmáčkneme. Upečeme v mírné troubě asi při 150–180 °C. Dobu pečení si hlídáme, abychom nepřipálili okraje. Bude zhruba 40–45 minut. Hotové marokánky můžeme potřít ze spodní strany hořkou čokoládou.