Čokoládovo karamelové lanýže s rumem

Ingredience

přibližně 12 ks velkých měkkých masitých datlí (např. Medjol)
1/4 hrnku kvalitního (fairtrade) kakaa
1/4 hrnku rozpuštěného kakaového másla či kokosového oleje (kakaové máslo se hodí lépe, ale výsledek je super i s kokosovým olejem)
2 lžíce kvalitního rumu či whiskey (použila jsem tmavý rum Saint James)
semínka z vanilkového lusku

Postup

Datle vypeckujte a spolu s ostatními ingrediencemi je rozmixujte v mixéru. Alternativně je můžete rozmačkat vidličkou a poté s ostatními i ingrediencemi smíchat (promačkat vidličkou) ve větší misce.
Ochutnejte a dle chuti přidejte rum, kakao či vanilku.
Směs nechte pár hodin tuhnout v mrazáku. Poté rukama tvarujte kuličky. Můžete je nechat tak, jak jsou, nebo je obalit v kakau se skořicí, čokoládě či třeba drcených pistáciích.
Kuličky jsou měkčí, skladujte je tedy v lednici či mrazáku, kde ztuhnou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *