Marokánky

7Ingredience

  • 50 g celozrnné jemné mouky špaldové (popř. hladké pohankové)
  • 350–370 ml vody
  • 35–40 g sušeného rostlinného mléka
  • 50 g vlašských ořechů
  • 50 g arašídů natural
  • 50 g sloupnutých mandlí
  • 80 g sušených švestek
  • 70 g fíků
  • 35 g datlí
  • trošku skořice
  • hrst půlek arašídových oříšků
  • hořká čokoláda na vaření

Postup

Jemnou celozrnnou mouku rozkvedláme ve vodě a dáme vařit za stálého míchání na hustou kašičku. Ještě do teplé a vroucí rozpustíme sušený rostlinný nápoj (např. ovesné mléko od Topnatur). Sušené švestky, fíky a datle nakrájíme najemno. Mandle, vlašské ořechy i arašídy nasekáme nahrubo. Veškeré sušené ovoce i sekaná jádra přidáme do teplé kaše a dobře promícháme. Kaši ovoníme troškou skořice. Z husté kašičky tvoříme lžičkou na plechu na pečící papír hromádky, které lehce rozmáčkneme. Upečeme v mírné troubě asi při 150–180 °C. Dobu pečení si hlídáme, abychom nepřipálili okraje. Bude zhruba 40–45 minut. Hotové marokánky můžeme potřít ze spodní strany hořkou čokoládou.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *